Nyelvtanulás a zöld bagollyal

Nyelvtanulás a zöld bagollyal

Arról, hogy manapság milyen fontos a használható nyelvtudás, talán nem kell beszélnem. Mégis sokan vagyunk, akik nehezebben tanulunk idegen nyelveket. Nekem személy szerint nagy segítséget jelentenek a digitális, játékos formában megjelenő applikációk. Ilyen például a Doulingo.

 

A Doulingo egyik legnagyobb előnye, hogy kis sok “mikro-leckéből” áll. A felhasználó egyszerre egy bizonyos témakör szavait, szóösszetételeit tanulhatja meg. Egy lecke (azaz feladatsor) kitöltése nem vesz igénybe sok időt: napi 10-15 perc gyakorlással még a haladó szintet is teljesíteni lehet.
Úgy van “haladó”! Ugyanis lehetőséged van egyénre szabott tanulási szintet választani. Te mondod meg napi hány feladatot szeretnél kitölteni. Ha ezeket a nap vége felé még nem teljesítetted, okos kis baglyod egy figyelmeztető üzenetet küld, hogy ideje gyakorolni!

A feladatok, amiket a zöld bagolytól kapunk változatosak: akad feleletválasztós, kitöltőmezős, hallás utáni feladat sőt, még kiejtés gyakorlat is! Ez külön hasznos, ha az ember egy olyan nyelven szeretne tanulni, melyben az írásmód és a kiejtés nagyban eltér.

 

A Doulingon lehetőséged van barátaid megnevezésére; akikkel így versenyezhettek a megszerzett tudáspontokért. Ez a hasznos kis app mindezek mellett nagyon szép grafikával dolgozik.

Én nagyon megszerettem, s csak ajánlani tudom. Ha kedvet kaptál hozzá, hogy kipróbáld, látogass el a Doulingo oldalára, és regisztrálj ingyenesen!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Tetszett? Értékeld!

Hozzásólások

Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.