Nimród a könyvtárban

Nimród a könyvtárban

Néhány éve véletlenül bukkantam rá egy videómegosztó-portálon Mr. Ginger könyvtári kalandjaira, s már akkor csodáltam ezt a kreatív ötletet, amivel a könyvtárosok elmagyarázzák a fiataloknak, az alapvető könyvtárhasználati szabályokat.

Mr. Ginger valójában egy báb, aki mindenféle rosszaságot követ el, kikölcsönzött könyvtári könyve rovására.
Az egyes gaztettek után jön egy snitt és a könyvtár (nagyon szimpatikus és mosolygós) dolgozói elmagyarázzák, hogy mit rontott el Ginger, majd megkérik, hogy máskor ne tegyen így.

Persze angol nyelven számos ehhez hasonló bábos, élőszereplős vagy épp animált videót lehet találni, de -legnagyobb sajnálatomra- magyar nyelvű fejtágítóval igazán nehéz összefutni. Pedig az ilyen mesés előadásmódnak a célközönsége általában még nem beszél idegen nyelven, sőt a feliratozott történetvetítést sem tudja követni, hisz még épp csak ismerkedik az olvasással.


Nimród azért kelt életre, hogy pótolja ezt a hiányt!

Na meg persze azért, mert Takács Eszti személyében segítőtársra leltem: így már operatőröm is volt.

S bár a kép és hangminőség nem túl profi, de remélem Nimród bagoly kalandjai Nektek is segítenek a könyvtárhasználati órákon!

A történet kilenc jelenetből áll – ugyanennyi problémás helyzetet dolgoz fel, amit érdemes jelenetenként megállítva a videót megbeszélni a gyerekekkel.

Nimród hibái “iskolai könyvtárosi élettapasztalatból” fakadnak, de gondolom minden könyvtárnak megvannak a saját kis Nimródjai, akik hajlamosak hasonló tévedésekre…

Ha Neked is van ilyen tapasztalatod, kérlek oszd meg velem! Írd meg hozzászólásban miféle könyvellenes cselekedettel találkoztál már a könyvtárban!

Segítségedet előre is köszönöm!

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nincs még értékelve. Legyél Te az első!

Tetszett? Értékeld!

Hozzásólások

Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.